8/11/2008

Τι είναι επιτέλους αυτό το Real Estate και γιατί συμβαίνει στη Κρήτη;

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανοίγοντας κανείς διάφορες εφημερίδες και περιοδικά διαβάζει συχνά τις αγγλικές λέξεις Real Estate (Ρίαλ Εστέϊτ) ή τις βλέπει σε καταχωρήσεις και διαφημίσεις. Πολύ συχνά οι αρθογράφοι ή υπέυθυνοι μίας διαφημιστικής καμπάνιας θεωρούν δεδομένο ότι οι αναγνώστες τους γνωρίζουν τι σημαίνουν. Σε αυτό το άρθρο προσεγγίζεται τόσο η ετυμολογία όσο και ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα και η Κρήτη αναφέρονται συχνά ως τόποι ενδιαφέροντος real estate.
Ξεκινώντας από την ετυμολογία των λέξεων το real σημαίνει πραγματικό ενώ το estate σημαίνει κτήμα. Επειδή όμως η φράση Πραγματικό Κτήμα δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, η απόδοση που δίδεται στο Real Estate είναι: Ακίνητη Περιουσία. Ο ορισμός αυτός αναφέρεται σε διάφορα Αγγλοελληνικά λεξικά όπως αυτό των εκδόσεων Φυτράκη (2007). Το Real Estate λοιπόν ως όρος αναφέρεται στην αγορά ακίνητης περιουσίας ή κτηματαγορά. Για αυτό και εκείνοι οι οποίοι διαφημίζουν ότι ασχολούνται με το real estate, ουσιαστικά ασχολούνται με τη παροχή κτηματομεσιτικών υπηρεσιών. Δηλαδή την προώθηση και πώληση ακίνητης περιουσίας.
Παρότι στην Ελλάδα υπάρχει μία τάση υιοθέτησης ξένων όρων για τομείς που έτσι και αλλιώς υπάρχουν αντίστοιχοι ελληνικοί, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει μία λογική εξήγηση. Φυσικά το κατά πόσο αυτή η λογική αιτιολογεί τη χρήση ξενόγλωσσου όρου αφήνεται στη κρίση σας. Τα τελευταία 8 χρόνια έχει ξεκινήσει η εκδήλωση έντονου ενδιαφέροντος από κατοίκους του εξωτερικού για αγορά παραθεριστικής ή μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα. Έτσι λοιπόν πολλές εταιρείες που θέλησαν να απευθυνθούν και σε Έλληνες, αλλά και σε ενδιαφερόμενους του εξωτερικού υιοθέτησαν τον όρο Real Estate ώστε να επιδείξουν την δυνατότητα εξυπηρέτησης πελατών από όλο το κόσμο - αλλά και για λόγους προβολής.
Τα ταξίδια πολλών επαγγελματιών σε διάφορες χώρες για την προώθηση των ακινήτων τους επίσης τους εξοικείωσε με την χρήση του όρου. Ένας από τους χώρους ανάπτυξης της κτηματαγοράς ή real estate είναι και το νησί της Κρήτης, όπου εκατοντάδες κατοικίες κάθε είδους έχουν πλέον πουληθεί σε πολίτες που ταξιδεύουν από άλλες χώρες. Έτσι η Κρήτη έχει αύξηση στον πλυθησμό κάποιων χωριών στα Χανιά έως 15% στα τελευταία 5 χρόνια.
Στο ερώτημα πως προέκυψε αυτό το ενδιαφέρον μία απάντηση των ειδικών του χώρου είναι η εξής: Ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός του σήμερα, είναι ο δημοφιλής χώρος αγοράς ακίνητης περιουσίας του αύριο. Αυτό επιβεβαιώνεται από τον τεράστιο αριθμό ιδοκτητών ακίνητης περισουσίας στη Κρήτη που λένε ότι ερχόντουσαν για διακοπές επί πολλά έτη, ώσπου στο τέλος αποφάσισαν στη σύνταξη τους να μετακομίσουν εδώ.
Πέρα από τα εμφανή “τουριστικά” πλεονεκτήματα της Κρήτης που είναι το κλίμα και η φυσική ομορφιά του τόπου, μεγάλη διαφορά κατά γενική ομολογία όλων των ενδιαφερόμενων κάνει και η κουλτούρα των ανθρώπων εδώ. Η ζεστασιά, η ανθρωπιά αλλά και το πάθος που συναντιέται σε αυτό το νησί με όσα αυτά συνεπάγονται. Διότι στο τέλος της ημέρας πάντα οι άνθρωποι γοητεύονται περισσότερο από τους ανθρώπους, παρά από τα αντικείμενα, είτε αυτά είναι οικόπεδα, βίλλες ή όμορφες παραλίες. Έτσι λοιπόν κατά μία έννοια για την ανάπτυξη του λεγόμενου real estate έχουμε συμβάλλει λίγο, πολύ όλοι μας. Όπως όλοι μας ευθυνόμαστε για την αντιμετώπιση όλων των παραδόσεων, του πολιτισμού, του τόπου μας αλλά και αυτών των ενδιαφερόμενων, που συχνά επιθυμούν να γίνουν μέρος της κουλτούρας μας, με σεβασμό.
Ο Ανδρέας Μπατάκης έχει ζήσει στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Κύπρο αποκτώντας πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ένα Δίπλωμα στο Διεθνές Marketing καθώς και ένα Bachelor of Science στην Οργάνωση και Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων στην Ιρλανδία. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Προσωπικού και Ανάπτυξης με έδρα την Αγγλία και κατέχει ευρεία εμπειρία στο χώρο των πωλήσεων και της εξυπηρέτησης πελατών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Ειδικά στο χώρο των ακινήτων έχει βοηθήσει δεκάδες ανθρώπους απο όλο το κόσμο να βρουν την κατοικία ή την επένδυση που έψαχναν στη Κρήτη και είναι ιδρυτικό μέλος της Τάλως Κτηματομεσιτική – Talos Properties.
Η Τάλως δημιουργήθηκε στα Χανιά προκειμένου να προστατεύσει και να βοηθήσει όλους τους υπαρκτούς και πιθανούς ιδιοκτήτες ακινήτης περιουσίας που επιθυμούν είτε να πουλήσουν, είτε να αγοράσουν στη Κρήτη. Για περισσότερες πληροφορίες: www.talosproperties.com, Τηλ. 28210 52473, Ε mail. info@talosproperties.com

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΤΩΡΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟ LFDS. Θα ήθελα να το ανακοινώσω στο κοινό σχετικά με το πώς ήρθα σε επαφή με το LFDS αφού έχασα τη δουλειά μου και μου αρνήθηκε το δάνειο από την τράπεζά μου και από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του βαθμού μου που δεν μπορούσε να πληρώσει τα τέλη των παιδιών μου ήταν πίσω από λογαριασμούς, που πρόκειται να πεταχτούν έξω από το σπίτι εξαιτίας της αδυναμίας μου να πληρώσω το ενοίκιο μου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα παιδιά μου πήραν από μένα αναδοχή. Στη συνέχεια, έθεσα για να αναζητήσουν χρήματα σε απευθείας σύνδεση όπου έχασα 3.670 δολάρια που δανείζομαι από τους φίλους που είχα σχίσει από δύο εταιρείες online δανείου. Μέχρι να διαβάσω για: Le_Meridian Χρηματοδότηση Υπηρεσία (lfdsloans@outlook.com / lfdsloans@lemeridianfds.com) κάπου στο διαδίκτυο, ακόμα δεν ήταν να πείσει λόγω του τι έχω περάσει μέχρι ένας συγγενής μου που είναι ένας κλήρος μου είπε επίσης σχετικά με το τρέχον πρόγραμμα δανείων της LFDS με πολύ χαμηλό επιτόκιο 1,9 %% και τους υπέροχους όρους αποπληρωμής χωρίς ποινή για αδυναμία πληρωμής. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να έρθω σε επαφή μαζί τους που έκανα μέσω του κειμένου + 1-989-394-3740 και ο κ. Benjamin μου απάντησε πίσω εκείνη την ημέρα Ήταν η καλύτερη και σπουδαία ημέρα της ζωής μου που δεν μπορεί ποτέ να ξεχαστεί όταν λαμβάνω μια πιστωτική προειδοποίηση ύψους $400,000.00 δολαρίων δολάριο Usd που ζήτησα. Χρησιμοποίησα αποτελεσματικά το δάνειο για να πληρώσω τα χρέη μου και να ξεκινήσω μια επιχείρηση και σήμερα τα παιδιά μου είναι τόσο χαρούμενα και ικανοποιημένα. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (lfdsloans@outlook.com / lfdsloans@lemeridianfds.com) WhatsApptext helpline: + 1-989-394-3740 Γιατί το κάνω αυτό; Το κάνω αυτό για να εξοικονομήσω όσους χρειάζονται ένα δάνειο για να μην πέσουν θύματα απάτης στο διαδίκτυο. Ευχαριστώ και ο Θεός σας ευλογεί όλους, εγώ είμαι Oleksander Artem από το Horizon Park BC, Ουκρανία.